Off-grid solcelleanlæg til afsidesliggende byggepladser

 Off-grid solcelleanlæg til afsidesliggende byggepladser

AK Sunpower har udviklet og patenteret en transportabel solcelleløsning, der på under en time kan forsyne afsides beliggende byggepladser med stabil elforsyning. 

Løsningen, der er EU-patenteret, er designet til at imødegå udfordringerne med at levere elektricitet til byggepladser i fjerntliggende områder, herunder arktiske regioner, uden brug af dieselgeneratorer. Anlægget, der leveres med et 10 kW backupbatteri, kan reducere omkostninger og klimabelastning, og det er en CO2-reducerende løsning. Efter en vellykket prototypeperiode, der blev afsluttet i sommeren 2023, er vi hos AK Sunpower allerede begyndt at levere disse solcelleanlæg til byggepladser i Danmark. Fra det tidspunkt, hvor kunden bestiller et transportabelt solcelleanlæg, går der ikke mere end en måned, før vi kan leverer en plug and play-løsning.

De transportable solcelleanlæg vejer omkring 2.300 kilo og er lette at installere.
Anlægget består af fire elementer, som på hver side har solceller i skrå position med en kiphøjde på knap en meter. Når anlægget er foldet helt ud, er det samlede areal godt fem gange otte meter. Anlæggets konstruktion gør det nemt at opsætte, og når der opstår behov for at flytte det til andre steder på byggepladsen, kan det pakkes og reinstalleres på omkring en time.

Anlægget kan naturligvis også anvendes som et CO2-reducerende supplement på byggepladser, der allerede er tilsluttet et traditionelt forsyningsnet. Som bygherre kan man med bare ét af vores anlæg reducere udledningen på sin byggeplads med cirka 1,5 ton CO2 årligt.

 

I kan læse hele artiklen her: https://www.dagensbyggeri.dk/artikel/121591-off-grid-solcelleanlaeg-til-afsidesliggende-byggepladser